Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16-10-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, πραγματοποίησε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου ημερίδα ενημέρωσης στους συγγενείς των αγνοουμένων, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στο φλέγον θέμα της διερεύνησης της τύχης των αγαπημένων μας προσώπων.

Στην ενημέρωση που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (Δ.Ε.Α.) κ. Νέστορας Νέστορος προχώρησε σε μία αναλυτικότατη παρουσίαση και παράλληλα σε εξατομικευμένη αναφορά στους φακέλους των Ελλήνων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς που αγνοούνται στην Κύπρο.

Την ενημέρωση, στην οποία παρευρέθησαν δεκάδες συγγενείς αγνοουμένων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κος Ακης Γεροντόπουλος. Στον χαιρετισμό του ο κος Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη να μάθουν επιτέλους οι συγγενείς όλη την αλήθεια για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Παρόντες στην ενημέρωση ήταν επίσης ο Επιτετραμμένος της Κυπριακής Πρεσβείας κος Μιχαήλ Καραγιώργης και στελέχη της Πρεσβείας, η Διευθύντρια Κύπρου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Πρέσβυς Κάτια Γεωργίου με τους συνεργάτες της. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκπροσωπήθηκε από τον Υποστράτηγο Ιωάννη Τσολάκη και τον Συνταγματάρχη Ιωάννη Μαραγκάκη καθώς και τον Αντισυνταγματάρχη Αδαμάντιο Μαυροειδή από το Γραφείο του Υφυπουργού Αμυνας κ. Λαμπρόπουλο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Πανελληνίας Επιτροπής Γονέων & Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας κ. Μαρία Καλμπουρτζή, όπου ανέφερε σχετικά:

«Είναι καινοτόμα και πρωτοποριακή η σημερινή εξατομικευμένη ενημέρωση για τους αγνοουμένους από την Ελλάδα. Χαιρετίζουμε την προσπάθεια του Ε/Κ εκπροσώπου της Δ.Ε.Α. κ. Νέστορος και της ομάδας του και τον ευχαριστούμε για την συνέπεια της πληροφόρησης των μελών της Επιτροπής μας. Αυτή είναι μόνο η αρχή…

Στοχεύουμε σε στενή συνεργασία με την Δ.Ε.Α., αλλά και με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας για άμεσα αποτελέσματα.

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Εξωτερικών και ιδιαίτερα την Διεύθυνση Κύπρου, για την ουσιαστική συμμετοχή τους στο μεγάλο αυτό ανθρωπιστικό πρόβλημα της χώρας μας.»

Ακολούθως ο κ. Νέστορας Νέστορος προχώρησε στην παρουσίαση του ζητήματος των αγνοουμένων και στην εξατομικευμένη αναφορά στους φακέλους τους, ενώ λίγο αργότερα ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος της ΔΕΑ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των συγγενών των αγνοουμένων.

Το ΔΣ της Επιτροπής

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*