Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας (ΕΔ) συμμετέχουν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που άνοιξε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου τις πύλες του στο κοινό. Το περίπτερο των ΕΔ καταλαμβάνει όλο το κτίριο Νο1 της ΔΕΘ και περιλαμβάνει διάφορες θεματικές ενότητες, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δράσεώς τους και της διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες.

Στο περίπτερο το «παρών» τους δίνουν επίσης το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου και η Εθνική Φρουρά. Ξεχωρίζει ασφαλώς το ειδικό αφιέρωμα για τους ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ μας από το «μαύρο» εκείνο καλοκαίρι του 1974 με την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο.

Στο περίπτερο υπάρχουν ειδικές φωτογραφίες για τους ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ μας αλλά και από το μνημείο της μάνας, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στις 19 Ιουλίου, όπως επίσης και το πανί που σκέπαζε το Μνημείο, όπου αναγράφονταν τα ονόματα των ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ μας.

Το Μνημείο τοποθετήθηκε στην είσοδο του Τύμβου Μακεδονίτισσας στην Λευκωσία, όπου βρίσκονται μνήματα Κυπρίων και εξ Ελλάδος αξιωματικών και οπλιτών, οι οποίοι έπεσαν κατά τη τουρκική εισβολή του 1974, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δυστυχώς, 44 χρόνια μετά και η Κύπρος με την Ελλάδας συνεχίζουν, να βιώνουν έντονα τις συνέπειες του εγκλήματος του 1974 ως οδυνηρές πραγματικότητες.

Από τη μια η διχοτόμηση της Κύπρου και ο ξεριζωμός του προσφυγικού κόσμου και όλων όσων υπέστησαν τα δεινά του πραξικοπήματος και της εισβολής. Και από την άλλη οι ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ. Οι άνθρωποι αυτοί, που στο κάλεσμα της ματωμένης Κύπρου προσέτρεξαν, χωρίς δεύτερη σκέψη στη πρώτη γραμμή του αγώνα για να υπερασπιστούν τα δίκαια του Ελληνισμού. Δεν δείλιασαν στιγμή μπροστά στο θάνατο αλλά παρέμειναν όρθιοι μέχρι τέλους.

Εμείς επιμένουμε στην ανακίνηση του θέματος των αγνοουμένων που αφορά την υποχρέωση της Τουρκίας να ανοίξει τα αρχεία του στρατού και άλλων υπηρεσιών για να δοθούν στοιχεία για τη διακρίβωση της τύχης αλλά και να επιτρέψει εκταφές σε περιοχές που έχει κηρύξει ως στρατιωτικές ζώνες.

Η Πανελλήνια Επιτροπή Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας θα συνεχίσει τον αγώνα της για την γρήγορη διερεύνηση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου μας και θα προσπαθήσει να γιγαντώσει ακόμα περισσότερο τη φωνή της για άμεση επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*