Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας είχε συνάντηση με την Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση με διμελή αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας, η οποία αποτελείτο από την Πρόεδρο κα Μαρία Καλμπουρτζή και την κα Αγγελική Καραγκούνη στην παρουσία του Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κ. Νίκου Σεργίδη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης και των συγγενών αγνοουμένων να δοθεί ένα τέλος στην τραγωδία που βιώνουν για τόσες δεκαετίες.  

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η επικρατούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων για ανατροπή των αρνητικών δεδομένων ειδικά στο θέμα της δραματική μείωσης  του εντοπισμού οστών και της συνεπακόλουθης μείωσης των ταυτοποιήσεων με τη μέθοδο του DNA.  

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε πως χωρίς την ουσιαστική ειλικρινή συνεργασία της κατοχικής δύναμης δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις προσπάθειες για την επίλυση της τραγωδίας των αγνοουμένων και ότι προς τον σκοπό αυτό κρίνεται αναγκαία η ουσιαστική συνεργασία της Τουρκίας στην υπόδειξη μαζικών χώρων ταφής, η απρόσκοπτη πρόσβαση σε στρατιωτικά αρχεία και στρατιωτικές ζώνες, η υπόδειξη των χώρων επαναταφής των λειψάνων που σκόπιμα μετακινήθηκαν από τους πρωτογενούς χώρους ταφής, και η εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η διαβούλευση και συνεργασία του Επιτρόπου με την Επιτροπή Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγοουμένων είναι συνεχής και ουσιαστική γεγονός που συμβάλει και ενισχύει τις προσπάθειες για επίλυση της τραγωδίας των αγνοουμένων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*