Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Ανακήρυξη Δημήτριου Κόγια ως Επίτιμου Μέλους της Επιτροπής

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας κατά την συνεδρίαση του, την 22α Σεπτεμβρίου 2020, ανακήρυξε τον κ. Δημήτριο Κόγια Επίτιμο Μέλος της Επιτροπής.

Η απόφαση ελήφθη ως αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του κ. Κόγια στα κοινά της πολυετούς μας προσπάθειας αλλά και των δυναμικών παρεμβάσεών του για την διερεύνηση της τύχης και του τελευταίου Αγνοουμένου μας.

Η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Μέλος είναι η ελάχιστη αναγνώριση για όσα έχει προσφέρει ως τίμιος αγωνιστής, που έδωσε αδιάκοπες μάχες για να χυθεί άπλετο φως στη υπόθεση των «ακουσίως εξαφανισθέντων» αγαπημένων μας.

Πρόκειται για έναν εγνωσμένου κύρους άνθρωπο, που σέβεται και τιμά την εκούσια θυσία των Αγνοουμένων μας για την υπεράσπιση του Έθνους μας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η συμμετοχή του σε κάθε ενέργεια και δράση της Πανελλήνιας Επιτροπής υπήρξε συνεχής, δυναμική και καθοριστική για την επίλυση του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος.

Είναι βέβαιο ότι στο μακρύ δρόμο της στήριξης του στον αγώνα μας, οι γνώσεις, η εμπειρία αλλά και το κύρος του θα μας είναι απαραίτητα προκειμένου να φτάσουμε στη λύση αυτής της ανθρώπινης τραγωδίας που βιώνουμε εδώ και 46 χρόνια, με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*