Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Επιστροφή Ελλαδιτών ΗΡΩΩΝ στην πατρώα γη – ΑΘΑΝΑΤΟΙ

ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ… Ένα κεφάλαιο της κυπριακής ιστορίας που αφήνει εδώ και δεκαετίες αναπάντητα ερωτήματα σε εκατοντάδες οικογένειες.

Η ανθρωπιστική τραγωδία που παραμένει για 47 χρόνια μια ανοιχτή πληγή στο Κυπριακό.

Τα ερωτήματα των συγγενών Αγνοουμένων καλούνται εδώ και χρόνια να απαντήσουν τα μέλη της ΔΕΑ, που δίνουν μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό οστών σε κάθε γωνιά της Κύπρου.

Την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επιστροφή των οστών 7 Ελλαδιτών Αγνοουμένων και Πεσόντων με τις δέουσες τιμές, όπως συνέβη και στο παρελθόν και όπως αρμόζει στους Ήρωες που πολέμησαν σθεναρά και με περίσσιο θάρρος για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην τουρκική εισβολή το «μαύρο» καλοκαίρι του 1974.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με τις πρέπουσες τιμές. Πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, παρουσία εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Κύπρου και της Ελλάδας ενώ ακολούθως η ΕΛΔΥΚ παρέλαβε τα οστά και τα μετέφερε στην Ελλάδα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130.

Κατά την παράδοση των οστών στην Κύπρο ήταν παρόντες και συγγενείς των Αγνοουμένων και Πεσόντων, οι οποίοι στη συνέχεια συνόδευσαν τα λείψανα των οικείων τους στην Ελλάδα για ανάλογη τελετή υποδοχής.

Στην τελετή στη Μεγαλόνησο παρέστησαν εκτός από τους συγγενείς των Ηρώων, ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Αννίτα Δημητρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ.κ. Χριστόφορος, ως εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου κ. Ανδρέας Λουκά, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Συνταγματάρχης (ΠΖ) Στυλιανός Τίνανας.

Στη συνέχεια οι Ήρωες, συνοδεία των συγγενών, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ έφτασαν, με πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους C-130, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων τους.

Δίπλα στους συγγενείς σταθερά και πάντα η Πανελλήνια Επιτροπή που ήταν παρούσα αυτές τις μέρες σε όλη τη διαδικασία της επιστροφής των οστών των Ηρώων.

Τιμή και δόξα στους Πεσόντες και Αγνοούμενους, από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, υπερασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Τιμή και δόξα στους:

Σχη ΠΖ Γιαννακόπουλο Νικόλαο

Σχη ΠΖ Κόκκα Κωνσταντίνο

Εφ. Ανθστη Βελώνα Δημήτριο

Εφ.Ανθστη Θανόπουλο Δημήτριο

Εφ. Ανθστη Καραγκούνη Χαράλαμπο

Εφ. Ανθστη Κουκούλη Θωμά

Εφ. Ανθστη Χριστόδουλο Δροϊτσιδη

47 χρόνια από το φοβερό έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, το ανθρωπιστικό ζήτημα των Αγνοουμένων εξακολουθεί να βασανίζει τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τους συγγενείς των Αγνοουμένων.

Η Πανελλήνια Επιτροπή Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας συνεχίζει τον αγώνα της και μέσα από την δική της φωνή, δίνει φωνή στους ίδιους τους Αγνοούμενους βροντοφωνάζοντας ότι τα δικαιώματα τους δεν θα ποδοπατηθούν και δεν θα ξεχαστεί η απουσία τους δουλεύοντας ακόμα πιο εντατικά μέχρι να διακριβωθεί η τύχη και του τελευταίου Αγνοούμενου με πειστικά στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*