ELEVATE YOUR BUSINESS WITH

Limitless customization options & Elementor compatibility let anyone create a beautiful website with Valiance.

starfas 30 Σεπτεμβρίου, 2025 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, δέχθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τασούλας ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις ως προς την πορεία ταυτοποίησης των οστών των Ελλαδιτών αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, καθώς και για τις ενέργειες της Πανελλήνιας Επιτροπής προς ανάδειξη του ανθρωπιστικού ζητήματος των αγνοουμένων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Δημοκρατίας στον αγώνα των συγγενών των αγνοουμένων, που συνεχίζεται 51 χρόνια μετά την παράνομη τουρκική εισβολή, τονίζοντας ότι η διευκρίνιση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου αποτελεί ύψιστη ηθική υποχρέωση της χώρας μας. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα, σε πλήρη συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, θα συνεχίσει να αναδεικνύει άοκνα το ζήτημα των αγνοουμένων σε διεθνή fora, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τις σχετικές υποχρεώσεις της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Write a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *