ELEVATE YOUR BUSINESS WITH

Limitless customization options & Elementor compatibility let anyone create a beautiful website with Valiance.

A s 10 Οκτωβρίου, 2025 Δεν υπάρχουν Σχόλια

Το ζήτημα των Αγνοουμένων στις Διεθνολογικές Συναντήσεις Ναυπλίου –  «Απέναντι στο αύριο του κόσμου»

Από το 2005, επί 20 συναπτά χρόνια, το Ναύπλιο καθιερώθηκε ως ένας ξεχωριστός τόπος συνάντησης, προβληματισμού και διαλόγου διακεκριμένων μελών της Ελληνικής Διεθνολογικής – ακαδημαϊκής και όχι μόνο – κοινότητας, καθώς και νέων ερευνητών πάνω σε επίκαιρα θέματα θεωρίας και πρακτικής Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, και σε σημαντικά δρώμενα στον διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο.

Η 20ή επετειακή «Συνάντηση», υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Χριστοδουλίδη, έλαβε χώρα, στις 3-5 Οκτωβρίου 2025, στον ιστορικό χώρο του «Βουλευτικού», και περιελάμβανε τις ενότητες:

– Το Forum Νέων Ερευνητών, με ανακοινώσεις ενώπιον πολυμελούς Ακαδημαϊκής Επιτροπής Αξιολόγησης, μεταπτυχιακών, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών ερευνητών.

– Πάνελ «Ματιές στην επικαιρότητα Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Πολιτικής».

– Συζήτηση για την «Προστασία των παγκόσμιων κοινών: εξελίξεις, προκλήσεις, λύσεις».

– Τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

– Ατελιέ διεθνούς πολιτικής: «Ποια στρατηγική για την Ελλάδα στην εποχή των αβεβαιοτήτων».

– Την Ετήσια Διάλεξη «Γεώργιος Τενεκίδης»: Καθηγητής Χ. Παμπούκης.

– Αναφορά στα 80χρονα των Ηνωμένων Εθνών.

– Συζήτηση για τον ρόλο και την θέση της διεθνούς δικαιοσύνης στην παρούσα συγκυρία.

– Πάνελ για την πορεία της Ευρώπης και της ΕΕ.

– Agora: η Δημοκρατία στην εποχή των αλγορίθμων και μεγάλων δεδομένων (big data), αλλά και τις σύγχρονες προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

– Ειδική Τελετή Απονομής Αριστείων «Ιωάννης Καποδίστριας για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες» και Βραβείων «Αναστάσιος Πολυζωίδης – Γεώργιος Τερτσέτης για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο» για το 2025.

Το παρών έδωσε και η Πανελλήνια Επιτροπή δια της προέδρου της κ. Μαρίας Καλμπουρτζή προσκεκλημένη των διοργανωτών όπου και ανέδειξε για μια ακόμη φορά το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα των Αγνοουμένων της Κύπρου, συνέπεια της τουρκικής εισβολής το καλοκαίρι του 1974.

Write a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *