Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Διορισμός του νέου Ελληνοκύπριου Εκπροσώπου στη ΔΕΑ, κ. Θεόφιλου B. Θεοφίλου

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ) χαιρετίζει το διορισμό του νέου Ελληνοκύπριου Εκπροσώπου, κ. Θεόφιλου Β. Θεοφίλου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 2 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Θεοφίλου αντικαθιστά τον Δρ Άριστο Αριστοτέλους, τον οποίο η ΔΕΑ επιθυμεί να ευχαριστήσει για τη συνεισφορά του.
Ο κ. Θεοφίλου γνωρίζει εις βάθος το θέμα των αγνοουμένων, αφού υπηρέτησε ως πρώτος εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής κοινότητας στη ΔΕΑ κατά την ίδρυσή της, το 1981. Έκτοτε, είχε μια διακεκριμένη πολιτική καριέρα, κατά την οποία μεταξύ άλλων υπηρέτησε, ως Πρέσβης στην Ινδία, τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΔΕΑ είναι πεπεισμένη ότι ο κ. Θεοφίλου θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για περαιτέρω αύξηση του αριθμού ταυτοποιήσεων των αγνοουμένων.
 
Η Επιτροπή σημειώνει ότι το 2013 αποτελεί ήδη μια χρονιά-ρεκόρ αφού μέχρι τώρα  έχουν ταυτοποιηθεί και παραδοθεί στις οικογένειες τους 90 λείψανα.

Η ΔΕΑ επιθυμεί επίσης να καλωσορίσει τον κ. Florian von Koenig, o οποίος διαδέχθηκε τον κ. Oleg Egorov στη θέση του Μόνιμου Γραμματέα στη ΔΕΑ. Η ΔΕΑ επιθυμεί να ευχαριστήσει τον κ. Oleg Egorov για την αφοσίωση του.
 

Πηγή: http://www.cmp-cyprus.org

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*