Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Ποιοί Είμαστε – About Us

Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας ξεκίνησε τη δράση της με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της τύχης των Ελλήνων αγνοουμένων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974.

Πέρασαν ήδη πολλές δεκαετίες από εκείνο το πρωινό της 20ης Ιουλίου, που οι ορδές του «Αττίλα» εισέβαλαν στο νησί, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή. Ο κατακτητής άφησε πίσω του συντρίμμια, ενώ επί σειρά ετών συνεχίζει να κρατά υπό κατοχή μέρος της Βόρειας Κύπρου.

Από το 1974 μέχρι σήμερα όμως συντηρείται, χωρίς λόγο και αιτία, το θέμα των Αγνοουμένων. Τότε οι πατεράδες μας, τα αδέρφια μας, τα ανίψια μας, οι θείοι μας κατόπιν εντολής έφυγαν από την Ελλάδα για να συνεισφέρουν με τη σειρά τους στον αγώνα κατά του κατακτητή. Δυστυχώς όμως δεν επέστρεψαν ποτέ στη χώρα μας…

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας συνεχίζει τον πολυετή αγώνα για την πλήρη διερεύνηση της τύχης των Ελλήνων Αγνοουμένων.

Για αυτό και επιλέξαμε και αυτόν τον τρόπο μέσω του διαδικτύου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν διερευνηθεί και η τελευταία περίπτωση Αγνοουμένου. Για τους συγγενείς μας ήταν θέμα τιμής να πολεμήσουν στο πλάι των Κυπρίων ενάντια στους Τούρκους.

Για εμάς είναι θέμα τιμής να ερευνήσουμε εις βάθος και να μάθουμε τι έγιναν όλοι εκείνοι που εξαφανίστηκαν.

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας ξεκίνησε αυτόν τον μεγάλο αγώνα και θα τον τελειώσει με οποιοδήποτε τίμημα.[ΑΣ1] 


Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*