Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Σαρανταπέντε χρόνια μετά από εκείνες τις “μαύρες” μέρες της τουρκικής εισβολής το 1974.

Σαρανταπέντε χρόνια μετά κι όμως ακόμα υπάρχουν οικογένειες που αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου όρισε την 29η Οκτωβρίου ως Ημέρα Αγνοουμένων. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία…

Ήταν η επομένη της ημέρας του 1974, χρονιά της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατά την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό.

Δυστυχώς, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες μας, η τύχη εκατοντάδων Αγνοουμένων εξακολουθεί να είναι άγνωστη. Σαρανταπέντε χρόνια, οι συγγενείς των Αγνοουμένων βιώνουν ακόμα την απουσία των αγαπημένων τους. Παράλληλα όμως προσμένουν στον τερματισμό της αναμονής του αυτονόητου δικαιώματος τους στην αλήθεια.

Τα χρόνια περνούν και η ανάγκη για συλλογή περαιτέρω πληροφοριών είναι επιτακτική και συνεχής, ώστε να καταστεί δυνατή η διακρίβωση της τύχης όλων των Αγνοουμένων. Παρόμοια και η ανάγκη άσκησης πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση ώστε η Τουρκία να αναγκαστεί να συμβάλει καθοριστικά και αποφασιστικά στην επίλυση του χρόνιου και μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος.

Με την ενεργή συμμετοχή και τις δυναμικές παρεμβάσεις του συνόλου του Ελληνικού κράτους, με την διαρκή πληροφόρηση και συντονισμό των εμπλεκομένων προσώπων και φορέων στο χρονίζον ανθρωπιστικό πρόβλημα των Αγνοουμένων, ελπίζουμε στο σύντομο μέλλον να γίνουν πραγματικότητα οι προσδοκίες μας για την τεκμηριωμένη διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων συγγενών μας και να τερματίσει η αγωνία και η απόγνωση των οικογενειών.

Κύπρος 1974 – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*