Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Εκδήλωση στον Δήμο Καλαμαριάς για τα 46 χρόνια από το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο

Η 20η Ιουλίου 1974 αποτελεί την πιο τραγική σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα. Αυτή τη μέρα, πριν από 46 χρόνια, η Τουρκία, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις εισέβαλε στο νησί της «Αφροδίτης», σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας,  πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιουλίου 2020   στις 8.30 το βράδυ

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους,  ο  Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Σπύρος  Μιλτιάδης, εκπροσωπώντας την  Κυπριακή Δημοκρατία, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης  αλλά και εκπρόσωποι από Ενώσεις και Συλλόγους Κυπρίων στη Θεσσαλονίκη.  

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  που θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο διαμορφώνεται ως εξής:

  • Στις   8.30 μ.μ. θα γίνει  Παράκληση για τους Αγνοούμενους στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση και περιποίηση του «΄Αλσους των Αγνοουμένων» που βρίσκεται δίπλα στο Ναό.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός -καλωσόρισμα   του δημάρχου   κ. Δαρδαμανέλη και αμέσως μετά  η κεντρική ομιλία του Γενικού Πρόξενου κ. Μιλτιάδη αλλά και χαιρετισμοί επισήμων. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το συγκρότημα της ΄Ενωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*