Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Τηλεδιάσκεψη Πανελλήνιας Επιτροπής με Αναπληρωτή ΥΠ.ΕΞ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Τηλεδιάσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είχε την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας.

Την ΠανελλήνιαΕπιτροπή εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κα. ΜαρίαΚαλμπουρτζή, η Γενική Γραμματέας κα. ΧαράΤοπαλίδη και το Μέλος του Δ.Σ. κ. ΠαύλοςΖώης.

Ειδικότερα, πρότειναν να πραγματοποιηθεί η Κοινή Σύσκεψη των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, η Διεθνής εκστρατεία για το θέμα των Αγνοουμένων ενόψει και της 5μερους για το Κυπριακό, να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ως προς τη λίστα των συγγενών Αγνοουμένων (λήψη γενετικών δειγμάτων, επιστροφή λανθασμένων λειψάνων), η πληροφόρηση του αρχειακού υλικού, η συζήτηση του χρονίζοντος ανθρωπιστικού προβλήματος σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και άλλα συναφή θέματα.

«Οι αγνοούμενοι της Κυπριακής τραγωδίας είναι μία πληγή που δεν έχει κλείσει» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπογραμμίζοντας πως «το ελληνικό κράτος στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των συγγενών που αναζητούν δικαίωση». «Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη θυσία των Αγνοουμένων μας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο» σημείωσε. Χαρακτήρισε, ακόμη, ως απαράδεκτο το γεγονός ότι 47 χρόνια μετά την εισβολή δεν έχει επιλυθεί οριστικά το θέμα των Αγνοουμένων, σημειώνοντας παράλληλα την προκλητική άρνηση της τουρκικής πλευράς να συνεισφέρει ουσιαστικά στην παροχή πληροφοριών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*