Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Συγκίνηση στην εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς και Αγνοούμενους του Δήμου Φυλής

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης (30/6) στην Πλατεία Ζεφυρίου, η εκδήλωση μνήμης για τους τέσσερις νεκρούς και Αγνοούμενους της περιοχής κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σαράντα επτά χρόνια μετά τη μαύρη επέτειο της 20ης Ιουλίου 1974 η Εκκλησία, ο Δήμος Φυλής, οι οικογένειες και οι εκπρόσωποιτων τοπικών φορέων τίμησαν τα τέσσερα παιδιά της περιοχής που έδωσαν τη ζωή τους για τη Μεγαλόνησο.

Συγκεκριμένα:

Τον Υποσμηναγό Στέλιο Κλαπάκη

τον Ανθυπασπιστή Νίκο Κρητικό

τον Δεκανέα Δημήτρη Θανόπουλο

τον Στρατιώτη Ιωάννη Ηλιόπουλο.

Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση που έψαλλαν οι πατέρες Άγγελος Κανέλλος και Θεοφάνης Θεοφάνους κι ακολούθησαν σύντομες ομιλίες των επισήμων, με πλέον συγκινητική της Πρόεδρου της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κύπρου, κας Μαρίας Καλμπουρτζή.

Ο Δήμαρχος ΧρήστοςΠαππούς τόνισε ότι: “θα θυμόμαστε με αγάπη τους τέσσερις δικούς μας ανθρώπους που πρόσφεραν τη ζωή τους” και πρόσθεσε ότι εκείνος δεν θα ξεχάσει τη μέρα που έγινε γνωστό στην πόλη των Άνω Λιοσίων ότι χάθηκε ο ΓιάννηςΗλιόπουλος. «Βλέπω απέναντί μου τον αδελφό του Ευγένιο δακρυσμένο μαζί με τις τρεις οικογένειες από το Ζεφύρι και καταλαβαίνω τον πόνο τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στεφάνια κατέθεσαν ο πατήρ Άγγελος Κανέλλος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχία Λαθουράκη και η Πρόεδρος των αγνοουμένων της Κύπρου Μαρία Καλμπουρτζή. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η κατάθεση στεφάνου εκ μέρους των τεσσάρων οικογενειών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσευχή, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής. Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αναπλ. Δήμαρχοι Γιώργος Ραφτέλης και Τόλης Βαδεβούλης και οι πρώην Δήμαρχοι Ζεφυρίου Γιάννης Λάππας και Φωτεινή Γιαννοπούλου.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν ο Αντιδήμαρχος ΓιάννηςΜαυροειδάκος, το Τοπικό Συμβούλιο και οι υπηρεσίες του Δήμου Φυλής στο Ζεφύρι.

Πηγή: Δήμος Φυλής

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*