Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Οι Αγνοούμενοι της Κύπρου στην εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» της ΕΡΤ

Από την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 και για 3 εκπομπές, η τηλεοπτική εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» της δημόσιας τηλεόρασης, ΕΡΤ, θα προβάλλει αφιέρωμα στους Αγνοούμενους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το “μαύρο” καλοκαίρι του 1974.

Για πρώτη φορά στα χρονικά η εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων “ανοίγει” το θέμα των Αγνοουμένων σε μια προσπάθεια να προβάλλει τον ηρωισμό των υπερασπιστών της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και τις προσπάθειες των συγγενών για την διερεύνηση της τύχης και του τελευταίου Αγνοούμενου, εδώ και 47 χρόνια.

Των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και πολέμησαν μέχρι τέλους, τιμώντας τον όρκο τους στην Πατρίδα.

Οι συντελεστές της εκπομπής θα προβάλλουν συνεντεύξεις συγγενών Αγνοουμένων αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων, με το μείζον ανθρωπιστικό και χρονίζον ζήτημα.

Με Αρετή και Τόλμη – ΕΡΤ2 11:45 π.μ.

Η εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» καλύπτει θέματα που αφορούν στη δράση των ΕνόπλωνΔυνάμεων. Μέσα από την εκπομπή προβάλλονται -μεταξύ άλλων- όλες οι μεγάλες τακτικές ασκήσεις και ασκήσεις ετοιμότητας των τριών Γενικών Επιτελείων, αποστολές έρευνας και διάσωσης, στιγμιότυπα από την καθημερινή, 24ωρη κοινωνική προσφορά των ΕνόπλωνΔυνάμεων, καθώς και από τη ζωή των στελεχών και στρατευσίμων των ΕνόπλωνΔυνάμεων.

Επίσης, η εκπομπή καλύπτει θέματα διεθνούς αμυντικής πολιτικής και διπλωματίας με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ από το εξωτερικό.

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπιρσίμ

Αρχισυνταξία: Τάσος Ζορμπάς

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*