Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Αγνοουμένων στη Λεμεσό

Πραγματοποιήθηκαν χθες (28/5) με κάθε λαμπρότητα τα αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων και Αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, που δημιουργήθηκε στο πάρκο Αγνοουμένων του Δήμου Λεμεσού, σε συνεργασία με το  Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας και την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων.

Το “παρών” έδωσε και η Πανελλήνια Επιτροπή δια της Προέδρου της, κυρίας Μαρίας Καλμπουρτζή που εκπροσώπησε το ΔΣ της Επιτροπής.

“Είναι θλιβερό κάποιοι να παρακολουθούν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και παρά ταύτα να συνεχίζει να είναι το χαϊδεμένο παιδί χάρη των δικών τους συμφερόντων”, ανέφερε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ευχόμενος η παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία «να ξυπνήσει το δίκαιο» και να τεθεί η Τουρκία προ των ευθυνών της.

Λέγοντας πως το μνημείο συνιστά συνεχή υπόμνηση της ευθύνης και της οφειλής που έχουμε ως κράτος, ως λαός, ως έθνος για τη διακρίβωση της τύχης του συνόλου των αγνοουμένων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως, «δυστυχώς, παρά τη διερεύνηση ενός μεγάλου αριθμού περιπτώσεων και παρά τα όσα η δική μας πλευρά πράττει, η τύχη ακόμη 775 Eλληνοκυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστη».

Επαναβεβαιώνοντας τη στήριξη του κράτους στις προσπάθειες για προώθηση του ζητήματος και του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, ο ΠτΔ απηύθυνε έκκληση «σε οποιονδήποτε κατέχει οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξακρίβωση της τύχης έστω και ενός αγνοουμένου, να μην διστάσει να τη δώσει, ακόμη και με πλήρη ανωνυμία». 

Καταλήγοντας στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη το Δήμαρχο Λεμεσού, τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, τον καλλιτέχνη και τους αρχιτέκτονες του έργου που συνέβαλαν στο μνημειώδες αυτό σύμβολο και επανέλαβε πως το κράτος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*