Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Αποκαλυπτήρια προτομής του πεσόντος Γιάννη Ηλιόπουλου

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας (25/7), η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του πεσόντος, κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, Ιωάννη Ηλιόπουλου.

Η προτομή, που φιλοτεχνήθηκε από τους Πύρρο Παπαγιώργη και Παντελή Δρόσο, τοποθετήθηκε στην Πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δελφών και Αμφίκλειας και θα ονομαστεί, Πλατεία Γιάννη Ηλιόπουλου.

Αυτό ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και  πρόσθεσε ότι η προτομή θα αποτελέσει Φάρο πατριωτισμού και εθνικής ευθύνης.

«Στεκόμαστε σήμερα, μαζί με τους εκπροσώπους της Πολιτείας και την οικογένειά του με σεβασμό και περηφάνια μπροστά στην προτομή που αποτύπωσε, με τον καλύτερο τρόπο, το σθένος και το χαμόγελό του ηρωικού Γιαννάκη Ηλιόπουλου. Ο οποίος, ενώ όταν άρχισε η εισβολή βρισκόταν, με άδεια, στα Άνω Λιόσια, επέστρεψε στη μονάδα του για να βρεθεί κοντά στους συμπολεμιστές του. Του παιδιού που αντιπαράθεσε το χαμόγελο και την ανδρεία του στους εισβολείς, πριν πέσει, ηρωικά, υπερασπιζόμενος το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Δήμαρχος προκάλεσε συγκίνηση με την  ιδιαίτερη αναφορά του στην οικογένεια του πεσόντος, η οποία παρέστη σύσσωμη στην τελετή. «Οι ηρωικές πράξεις έχουν βαρύ αντίτιμο. Προκαλούν πόνο. Γνωρίζω πολύ καλά το δράμα της οικογένειας του Γιάννη Ηλιόπουλου. Έχω ζήσει από κοντά όλες τις πτυχές αυτής της τραγικής υπόθεσης. Γνωρίζω τον πόνο τους για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. Αλλά και την αξιοπρέπεια και την περηφάνια τους. Την πίστη τους ότι η θυσία του Γιάννη δεν πήγε χαμένη. Αυτό ακριβώς πιστεύουμε όλοι μας. Γι’ αυτό εμπνεόμαστε από το παράδειγμά του. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και για τη δική του», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιλίου πατήρ Τίτος Χρήστου, ενώ τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς μαζί με τον αδελφό του πεσόντος Ευγένιο Ηλιόπουλο. Τη σημαία των αποκαλυπτηρίων δίπλωσαν και πρόσφεραν στην οικογένεια Δημοτικοί Αστυνομικοί.

Την Πολιτεία εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Δυτ. Αττικής Βαγγέλης Λιάκος αγγέλης Λιάκος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Βασίλειος Βασιλόπουλος και ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Συνταγματάρχης Απόστολος Κωνσταντόπουλος.

Από πλευράς Δήμου Φυλής, το Δήμαρχο πλαισίωσαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης, οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Λιάκου, Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας, οι αναπλ. Δήμαρχοι Νίκος Χατζητρακόσιας και Βασίλης Γεωργιάδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτης Σερέπας. 

Την Πανελλήνια Επιτροπή Αγνοουμένων εκπροσώπησε αντιπροσωπεία του ΔΣ ενώ κατέθεσε στεφάνι, η Πρόεδρος Μαρία Καλμπουρτζή.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*