Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Συνάντηση Πανελλήνιας Επιτροπής με την ΠτΒ

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας του 1974 αποτελούμενη από τους κ.κ. Μαρία Καλμπουρτζή, Γρηγόριο Ραχωβίτσα και Παύλο Ζώη συναντήθηκε την Δευτέρα 18 Ιουλίου με την Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Αννίτα Δημητρίου.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα θέματα διακρίβωσης της τύχης των αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων, καθώς και οι δυσκολίες που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, υπό το φως της θλιβερής τεσσαρακοστής όγδοης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η Πρόεδρος της Βουλής, αφού ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία αναφορικά με συγκεκριμένα προβλήματα που εξακολουθούν να ανακύπτουν στο πλαίσιο της προσπάθειας διαλεύκανσης της τύχης των εν λόγω προσώπων, διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες με την ελπίδα να προχωρήσει η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των αγνοουμένων για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Η κα Δημητρίου υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη απόδοσης της δέουσας πολιτικής βαρύτητας και δημοσιότητας στο ανθρωπιστικό δράμα των αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων, ώστε αυτή η πτυχή να μην ατονίσει στην πορεία του χρόνου, δεδομένου ότι αποτελεί μια εκ των τραγικότερων συνεπειών της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*