Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Επιτροπής 

Με μεγάλη έκπληξη και οργή παρακολουθήσαμε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, από παράσταση Stand-Up Comedy του κωμικού, Πάρη Ρούπου με τίτλο «Δουλίτσα να υπάρχει», όπου κατά τη διάρκειά της, σατιρίζει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γελά με τους Αγνοούμενους και χλευάζει την κατοχή στη Μεγαλόνησο. 

Ο εν λόγω κωμικός σίγουρα, δεν γνωρίζει τι σημαίνει «1974» και «Αγνοούμενοι». Ίσως να μην ξέρει που βρίσκεται και η Κύπρος στον χάρτη.  

Και παράλληλα, επέλεξε να κάνει χιούμορ με μια ανοιχτή πληγή για τη Μεγαλόνησο και για εκατοντάδες συγγενείς Αγνοουμένων σε Ελλάδα και Κύπρο. 

Κύριε «κωμικέ», 

Εμείς δεν γελάσαμε. Το αστείο σας είναι πολύ μακριά από τον πόνο μας και τον αγώνα μας που «μετράει» μισό αιώνα. Θα έπρεπε να σκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν προβάλετε ένα τέτοιο φλέγον ανθρωπιστικό ζήτημα με τον παντελώς απαράδεκτο και απάνθρωπο τρόπο που κάνατε εσείς. 

Ίσως και ένα μάθημα ιστορίας για τους άθλους που επιτέλεσαν οι υπερασπιστές της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι σύγχρονοι ήρωες της πατρίδας μας, θα σας βοηθούσε. 

Ίσως και μια επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου αναπαύονται οι ταυτοποιημένοι Ήρωες μας να σας βοηθούσε να κατανοήστε τον τιτάνιο αγώνα που έδωσαν οι άνθρωποι μας, οι Αγνοούμενοί μας, για να υπερασπιστούν την Κύπρο, μέρος της οποίας τελεί υπό τουρκική κατοχή από το 1974. 

Η Πανελλήνια Επιτροπή θα επισημοποιήσει την αντίδρασή της με όλους τους τρόπους και σε όλους τους αρμόδιους φορείς και κυρίως στον κύριο κωμικό. 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*