Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 

Σαράντα εννιά χρόνια μετά από εκείνες τις “μαύρες” μέρες της τουρκικής εισβολής του Ιούλη του 1974 στην Κύπρο.  

Σαράντα εννιά χρόνια μετά κι ακόμα υπάρχουν οικογένειες που αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.  

Σαράντα εννιά χρόνια ένα ΓΙΑΤΙ…  

Ένα ΠΩΣ βασανίζει τις ζωές των συγγενών.  

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας όρισε την 29η Οκτωβρίου ως Ημέρα Αγνοουμένων. Η ημερομηνία αυτή του 1974, χρονιά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ήταν η επομένη της ημέρας κατά την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό.  

Παρά τις επίμονες και αγωνιώδεις προσπάθειες μας, η τύχη πολλών εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι άγνωστη.   

Σαράντα εννιά χρόνια, οι συγγενείς των Αγνοουμένων βιώνουν την απουσία των αγαπημένων τους, απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τελειώσει η αναμονή του αυτονόητου δικαιώματος τους στην αλήθεια.  

Η ανάγκη για συλλογή περαιτέρω πληροφοριών ώστε να καταστεί δυνατή η διακρίβωση της τύχης όλων των Αγνοουμένων, όπως και η άσκηση πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση ώστε η Τουρκία να αναγκαστεί να συμβάλει στη διακρίβωση της τύχης τους, είναι επιτακτική και συνεχής.  

Με την ενεργή συμμετοχή και τις δυναμικές παρεμβάσεις του συνόλου του Ελληνικού κράτους, με την διαρκή πληροφόρηση και συντονισμό των εμπλεκομένων προσώπων και φορέων στο χρονίζον ανθρωπιστικό ζήτημα των Αγνοουμένων, ελπίζουμε στο σύντομο μέλλον να γίνουν πραγματικότητα οι προσδοκίες μας για την τεκμηριωμένη διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων συγγενών μας και να τερματίσει η αγωνία και η απόγνωση των οικογενειών τους.  

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοούμενων Κυπριακής Τραγωδίας σε μια ακόμη προσπάθεια ανάδειξης του μείζονος ανθρωπιστικού ζητήματος συντονίζει  με τη Βουλή των Ελλήνων τις κινήσεις για την άμεση καθιέρωση της 29ης Οκτωβρίου, κάθε έτους, ως την Ημέρα Αγνοουμένων και στο ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*