Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

1974-2023: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – Το δέντρο των Αγνοουμένων, υπενθύμιση της απουσίας τους 

49 Χριστούγεννα συμπληρώνονται φέτος χωρίς μια απάντηση για την τύχη των αγαπημένων μας προσώπων.  

49 Χριστούγεννα οι συγγενείς των Αγνοουμένων περιμένουμε με αγωνία, προσμονή αλλά και οργή για ένα νέο.  

49 Χριστούγεννα το εορταστικό κλίμα δεν μας αγγίζει… Η δική μας καρδιά παραμένει «παγωμένη».  

49 Χριστούγεννα η ελπίδα μας δεν σβήνει, όπως επίσης δεν χάνεται ο πόθος για να μάθουμε τι απέγιναν οι δικοί μας άνθρωποι.  

Χθες, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου για τους Αγνοουμένους μας, στην πλατεία Κοραή, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και τη Νεολαία της. 

Παρόντες τα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής, δεκάδες συγγενείς, ο πρόεδρος της ΟΚΟΕ κ. Γιώργος Συλλούρης, ο πρόεδρος Νέων της ΟΚΟΕ κ. Χριστόδουλος Κύρου-Τσάκαλος, η Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Χριστίνα Κωνσταντούρη, ο πρώην Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Dr Κυριάκος Κενεβέζος, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Νίκος Σερετάκης, οι καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Ανδρέας Βοσκός και κ. Δημήτρης Χρυσοχόου. 

49 Χριστούγεννα φέτος και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά το πάγιο μας αίτημα, να διερευνηθούν εις βάθος όλες οι υποθέσεις Αγνοουμένων και να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκταφών και ταυτοποίησης των λειψάνων, ώστε να τερματιστεί το δράμα των οικογενειών.  

Δεν ξεχνάμε τους Αγνοούμενούς μας και δεν ξεχνάμε το χρέος και την οφειλή που αισθανόμαστε να αγωνιστούμε μέχρι να διακριβωθεί και η τύχη του τελευταίου Αγνοουμένου. 

Φωτο 7 και φωτο 8 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*