Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Το ζήτημα των Αγνοουμένων στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών

Μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Επιτροπής επισκέφτηκαν την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών, προσκεκλημένοι του εκπαιδευτικού προσωπικού για να συζητήσουν με μαθητές/ριες της Γ΄ τάξης που συμμετέχουν σε διασχολική δράση με τίτλο “Ελλάδα-Κύπρος: Κομμάτια ιστορίας” για τον ρόλο και τις θυσίες των Ελλαδιτών στον αγώνα των Κυπρίων κατά του τούρκου εισβολέα και κυρίως να αναδείξουν το ζήτημα των Ελλαδιτών Αγνοούμενων.

Η πρόεδρος κ. Μαρία Καλμπουρτζή, ο Αντιπρόεδρος κ. Γρηγόρης Ραχωβίτσας και η Γεν. Γραμματέας κ. Χαρίκλεια Τοπαλίδη-Κρητικού με τις προσωπικές μαρτυρίες και τα βιώματά τους παρουσίασαν το φλέγον και μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα ενώ παρουσίασαν και τις δράσεις και τα έργα της Πανελλήνιας Επιτροπής, διαχρονικά, για τη διακρίβωση της τύχης των υπερασπιστών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης συμμετέχουν σε δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας με το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας με τίτλο “Ελλάδα-Κύπρος: Κομμάτια ιστορίας” που υλοποιείται για πρώτη φορά κατά το τρέχον σχολικό έτος στο εν λόγω σχολείο τα αποτελέσματα της οποίας θα αποτυπωθούν/παρουσιαστούν σε ιστοσελίδα ή “τοίχο” (padlet) που σκοπεύουν να δημιουργήσουν για τον σκοπό του έργου. Μέρος των δραστηριοτήτων της δράσης αυτής πιθανότατα να υποβληθεί και στην συμμετοχή τους στον “Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες”.

Οι προσωπικές μαρτυρίες και η παρουσίαση της ιστορίας μέσα από τη ματιά των συγγενών, θα ωφελήσει ποικιλότροπα τα παιδιά και θα συμβάλλει στο να κρατήσουν ζωντανό ένα μέρος της ιστορίας που, δυστυχώς, δεν του δίνουμε τη σημασία και αξία που πρέπει και που έχει να μας διδάξει πολλά σε στάσεις και αξίες για τον κόσμο του σήμερα.

Οι μαθητές άκουσαν με προσοχή τα μέλη του ΔΣ ενώ δεν σταμάτησαν να ρωτούν περισσότερα πράγματα για να «σχηματίσουν» μια ολοκληρωμένη άποψη επί του ανθρωπιστικού ζητήματος που μετρά ήδη 50 χρόνια, από τα τραγικά γεγονότα του «μαύρου» καλοκαιριού του 1974.

Το ΔΣ ευχαριστεί τη διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές της Γ’ τάξης για την πρόσκληση και ανυπομονούν να δουν τα αποτελέσματα των εργασιών από τη δράση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*