Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Ημερίδα στην Λευκωσία με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αγνοούμενοι της Κύπρου»

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (αίθουσα UNESCO) στην Έγκωμη, ημερίδα με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αγνοούμενοι της Κύπρου».

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Επίτροπο της Κυπριακής Προεδρίας, σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και τη Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας.

Η ημερίδα στοχεύει, μέσω της ιστορικής αναδρομής του ζητήματος των Αγνοουμένων, τη νομική διερεύνηση και τη πολιτική διάσταση που θα δοθεί, να ανοίξει νέους δρόμους στην αναζήτηση της αλήθειας αλλά και των λύσεων, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Σαράντα πέντε πικρά χρόνια από την Κυπριακή Τραγωδία του 1974, οι συγγενείς των Αγνοουμένων, βιώνουν ένα αδυσώπητο μαρτύριο και η Πανελλήνια Επιτροπή εργάζεται ακατάπαυστα για την εξακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου και διαβεβαιώνει τους συγγενείς πως δεν θα παύσει να απαιτεί τη λύση του μεγάλου ανθρωπιστικού προβλήματος και τίποτε δεν θα την εμποδίσει να αναζητεί με κάθε τρόπο την αλήθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*