Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Δελτίο Τύπου – 8 Απριλίου 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής μας με λύπη πληροφορήθηκε την 2α Απριλίου, την λήξη της θητείας του κυρίου Νέστορα Νέστορος από την θέση του Ε/Κ Εκπροσώπου στην Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

Η Πανελλήνια Επιτροπή Αγνοουμένων οφείλει να τονίσει την άριστη συνεργασία της με τον κύριο Νέστορος, την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του και στο έργο που παρήγαγε στο πολύχρονο ανθρωπιστικό μας θέμα, την άμεση επικοινωνία του με την Επιτροπή μας για κάθε πτυχή των Αγνοουμένων και των συγγενών τους, τον αδιάκοπο και ουσιαστικό αγώνα του για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυπταν.

Τα χρόνια της παρουσίας του κυρίου Νέστορος στην Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, το θέμα των Αγνοουμένων αντιμετωπίστηκε με υπευθυνότητα και συνέπεια και ήταν καταλυτικά σε θέματα πληροφόρησης, επικοινωνίας και οργάνωσης. 
Ιδιαίτερη ήταν η ευαισθησία του σε ανθρώπινους χαρακτήρες για κάθε συγγενή χωριστά και ο τρόπος αντιμετώπισης του προσωπικού ψυχισμού τους.
Καθιέρωσε την εξατομικευμένη και με στοιχεία ενημέρωση των οικογενειών των Αγνοουμένων που ταυτοποιούνται και μάλιστα στο χώρο της οικογένειας, γεγονός που σαν Επιτροπή εκτιμήσαμε ιδιαίτερα, λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης των συγγενών. Ο τρόπος ενημέρωσης δηλώνει την ανθρώπινη προσέγγιση και την επαγγελματική υπευθυνότητα του στο ρόλο που σαν Ε/Κ Εκπρόσωπος διαδραμάτισε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων ευχαριστούμε τον κύριο Νέστορος για το ήθος του, την συνέπεια , τον επαγγελματισμό, την αμεσότητα και την ανθρωπιά που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια ανεύρεσης των Αγαπημένων μας και στους συγγενείς των Ελλαδιτών Αγνοουμένων.
Εγκάρδιες ευχές για καλή συνέχεια στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία.

Ο αγώνας μας θα συνεχίσει αμείωτος μέχρι την διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου Αγνοούμενου. Η συνέχεια των προσπαθειών μας μετά από 45 χρόνια επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε και μετρά μόνο με αποτελέσματα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*