Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Ο Δήμος Μεγαλόπολης τιμά τους πολεμιστές και Αγνοούμενους της ΕΛΔΥΚ με καταγωγή από την Πελοπόννησο

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Αυγούστου διοργανώνεται το 1ο Συμπόσιο Μεγαλόπολης, το οποίο είναι αφιερωμένο στους με καταγωγή από την Πελοπόννησο πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ και στους Αγνοούμενους του πολέμου του 1974 στην Κύπρο.

Το επιστημονικό συμπόσιο διοργανώνει ο Δήμος Μεγαλόπολης με την συμμετοχή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και περιλαμβάνει έκθεση, προβολές, εισηγήσεις καθηγητών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημίο Πελοποννήσου σχετικά με τα γεγονότα της Κύπρου και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πολεμιστές ΕΛΔΥΚ και τους αγνοούμενους αγωνιστές της Κύπρου. Το διήμερο συμπόσιο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι με απόδοση τιμής στους παρευρισκόμενους πολεμιστές ΕΛΔΥΚ.

Η Επιστημονική επιμελήτρια είναι η κα. Σπανού Θεοδώρα, Ερευνήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας και Νεότερης Ιστορίας , Υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνικής Λαογραφίας.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι και οι πολίτες της περιοχής και ευρύτερα της Πελοποννήσου να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου, το οποίο είναι το πρώτο που διεξάγεται πανελλαδικά για το μεγάλο θέμα της Εθνικής καταστροφής της Κύπρου.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Νικητόπουλος Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Δήμου Μεγαλόπολης

Πραχαλιάς Γεώργιος, π. Τμηματάρχης Γεωγραφικής Πολιτικής Γ.Ε.Σ

Μασούρας Ηλίας, Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης

Τσόπελας Ιωάννης, Διευθυντής ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

Καλόμαλου Μαρία, μέλος Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Επιτροπής συγχαίρει τον Δήμο και όλους τους φορείς που συμβάλλον στη διοργάνωση του 1ου Συμποσίου Μεγαλόπολης, που είναι αφιερωμένο στους  πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ και στους Αγνοούμενους του 1974 με καταγωγή από την Πελοπόννησο και εύχεται η κίνηση αυτή να βρει κι άλλους Δήμους μιμητές για όλους τους Αγνοούμενους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*