Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ του 1974 από την Δεσκάτη τίμησε ο τοπικός Δήμος

Παρουσία Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών καθώς και του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Δεσκάτης τίμησε τους τρεις ήρωες του που πολέμησαν κατά της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974:

Τον υπολοχαγό Τσιώνο Σωτήριο

Τον στρατιώτη Παπατσανη Αθανάσιο

Και τον στρατιώτη Χαλάτση Κωσταντίνο

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην πλατεία Δημαρχείου Δεσκάτης για τους τρεις ήρωες όπου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό καθώς βρέθηκαν, εκτός από τους επισήμους και πλήθος κόσμου, συγγενείς και συμπολεμιστές των τριών ηρώων.

Στην Επιμνημόσυνη Δέηση και στην Δέηση υπέρ ανευρέσεως του Αγνοούμενου Αθανάσιου Παπατσάνη χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνας.

Η Πανελλήνια Επιτροπή ήταν παρούσα σε αυτήν την τιμητική εκδήλωση δια της Προέδρου της κ. Μαρίας Καλμπουρτζή και της Γεν. Γραμματέας κ. Χαράς Τοπαλίδη.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Επιτροπής συγχαίρει για μια ακόμη φορά τον Δήμο Δεσκάτης και όλους τους φορείς που συνέβαλλαν στη κίνηση αυτή και εύχεται να βρει κι άλλους Δήμους μιμητές για όλους τους Αγνοούμενους μας.

[ngg src=”galleries” ids=”2″ display=”basic_thumbnail”]

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*