Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Η Πανελλήνια Επιτροπή στο 15o Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου

Με μια σειρά ενδιαφερόντων θεμάτων που άπτονται του διεθνούς δικαίου, θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του 15ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου 4-6 Οκτωβρίου 2019 στο «Βουλευτικό». Θα φιλοξενήσει 20 ερευνητές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την πρόοδο του ερευνητικού τους έργου ενώπιον δεκαμελούς Επιτροπής καθηγητών (Περράκης Στ., Χατζηκωνσταντίνου Κ., Τσάλτας Γρ., Δίπλα Χ., Γρηγορίου Π., Λιάκουρας Π., Μαρούδα Μ.-Ντ., Ακριβούλης Δ., Ιωσηφίδου-Αγαπίου Κ., Σαρηγιαννίδης Μ.), στη γλώσσα εκπόνησης των εργασιών τους.

Η φετινή επετειακή διοργάνωση, που υποστηρίζεται και ενισχύεται από το Δήμο Ναυπλίου, είναι πολυθεματική και περιλαμβάνει ειδική Διεθνή Διάσκεψη με θέμα: «Δημιουργώντας ένα χώρο Δημοκρατίας, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Κράτους Δικαίου στην «Ευρώπη των 47».

Επίσης το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει και μια επίκαιρη συζήτηση ειδικών για το Κυπριακό με θέμα «60 χρόνια από τη Ζυρίχη και το Λονδίνο. Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμπή: Ζητήματα και προοπτικές» (6/10, Κυριακή πρωί: 09.15-12.00).

Θα χαιρετήσει ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κενεβέζος Κ., και θα συζητήσουν οι: Γεωργής Γ., Γουργουρίνης Α., Ιωαννίδης Ν., Καλμπουρτζή Μ., Καραμπαρμπούνης Χ., Λυγερός Στ., Μπρεδήμας Α., Παπασταυρίδης Α., Περράκης Στ., Ροζάκης Χ., Φενέκος Σ. και Χατζηκωνσταντίνου Κ.

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας αποδέχθηκε την πρόταση συμμετοχής, παμψηφεί, και αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στη συγκεκριμένη ενότητα, (6/10, Κυριακή πρωί: 09.15-12.00) σε μια καμπή των συζητήσεων για το Κυπριακό, την επαύριον, ίσως, και εξελίξεων, ύστερα από τις συζητήσεις στη Νέα Υόρκη, όπου φυσικά θα αναφερθεί εκτενώς και θα προβάλλει για μια ακόμη φορά το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα που δεν είναι άλλο από το θέμα των Αγνοουμένων μας.

Μαζί με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Επιτροπής, κα. Μαρία Καλμπουρτζή το «παρών» θα δώσει και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, κ. Νίκος Σεργίδης, όπου αμφότεροι θα ομιλήσουν στην επίκαιρη συζήτηση για το Κυπριακό με θέμα «60 χρόνια από τη Ζυρίχη και το Λονδίνο. Η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμπή: Ζητήματα και προοπτικές» (6/10, Κυριακή πρωί: 09.15-12.00) δίνοντας σαφέστατα έμφαση στο θέμα των Αγνοουμένων και στην αγωνιώδη αναζήτηση όλων εμάς των Συγγενών για ένα νέο, μια πληροφορία των αγαπημένων μας προσώπων εδώ και 45 χρόνια…

Λίγα λόγια για το Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2005

To Σεμινάριο Διεθνούς Δικαίου Ναυπλίου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το 2005, στο Ναύπλιο, στον ιστορικό χώρο του «Βουλευτικού» με πρωτοβουλία του Αναπλιώτη Καθηγητή Στέλιου Περράκη. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεσμό, μοναδικό στα ελληνικά ακαδημαϊκά δρώμενα, με αναφορές στις διεθνείς écoles doctorales με μεγάλη συμμετοχή κάθε χρόνο νέων ερευνητών.

Μέχρι σήμερα, στο Σεμινάριο συμμετείχαν δεκάδες Υποψήφιοι Διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο σε ζητήματα διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου ενώπιον Ακαδημαϊκής Επιτροπής Αξιολόγησης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Σεμιναρίου διεξήχθηκαν σημαντικές Ημερίδες/Εσπερίδες/Διασκέψεις πάνω σε θέματα της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής επικαιρότητας, στις οποίες συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, διπλωματικό, πολιτικό, κλπ. χώρους και τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες νέοι, ερευνητές, διεθνολόγοι κ.α.

Ο Αναπλιώτης Καθηγητής Στέλιος Περράκης είναι Πρώην Πρέσβυς – Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Διευθυντής Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης

Έδρα Unesco “Δημοκρατία, Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ειρήνη”

Πάντειο Πανεπιστήμιο, Συγγρού 136, ΤΚ 17671, Αθήνα

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*