Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας
Γεώργιος Κατσάνης

Επαναπατρισμός ενός ακόμη Ελλαδίτη ΗΡΩΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο επαναπατρισμός των οστών του διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κατσάνη με τις δέουσες τιμές, όπως συνέβη και στο παρελθόν και όπως αρμόζει φυσικά στους ήρωες που πολέμησαν σθεναρά και με περίσσιο θάρρος για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην τουρκική εισβολή το «μαύρο» καλοκαίρι του 1974.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου με τις πρέπουσες τιμές. Αρχικά πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγόριου, παρουσία των θυγατέρων του πεσόντα και εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Κύπρου και της Ελλάδας ενώ ακολούθως τα οστά επέστρεψαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130.

Παρούσα, σταθερά και πάντα, στην Κύπρο η Πανελλήνια Επιτροπή σε όλη τη διαδικασία του επαναπατρισμού.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Τιμή και δόξα σε έναν ακόμα πεσόντα, από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Τιμή και δόξα στον Γεώργιο Κατσάνη.

46 χρόνια από το φοβερό έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου το ανθρωπιστικό πρόβλημα των Αγνοουμένων εξακολουθεί να βασανίζει τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Τους συγγενείς των Αγνοουμένων.

Η Πανελλήνια Επιτροπή Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας συνεχίζει τον αγώνα της και μέσα από την δική της φωνή, δίνει φωνή στους ίδιους τους Αγνοούμενους ότι τα δίκαια και τα δικαιώματα τους δεν θα ποδοπατηθούν και πως δεν θα ξεχαστεί η απουσία τους μέχρι να διακριβωθεί η τύχη τους και του τελευταίου Αγνοούμενου με πειστικά στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*