Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Δελτίο Τύπου Πανελλήνιας Επιτροπής

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας ευχαριστεί την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για συνάντηση με την Πρόεδρο, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πριν την πρώτη επίσημη επίσκεψή της κυρίας Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής συναντήθηκε την Παρασκευή 18 Σεπτέμβριου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για το πολύχρονο πρόβλημα των Αγνοουμένων και ιδιαίτερα των εξ Ελλάδος Αγνοουμένων, τις εξελίξεις, τις προοπτικές και τα προβλήματα του χρονίζοντος ανθρωπιστικού θέματος. 

Παράλληλα όμως με ιδιαίτερη ικανοποίηση, δέχτηκε τις αναφορές της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο μείζον ανθρωπιστικό θέμα των Αγνοουμένων κατά την επίσημη επίσκεψή της στην Κύπρο.  

Οι αναφορές της κυρίας Προέδρου κατά τη συνάντηση της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη αλλά και η ομιλία της στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων αποδεικνύουν τόσο την ευαισθησία της στο θέμα μας, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για μισό αιώνα, όσο και τη διάθεσή της να στρέψει τα εγχώρια αλλά και διεθνή βλέμματα στις τραγικές ιστορίες που έχουν σκιάσει τη ζωή όλων των συγγενών, που καρτερικά περιμένουν μια τεκμηριωμένη απάντηση για την τύχη του αγαπημένου τους προσώπου.   

Κυρίως όμως ενισχύουν την πολυετή προσπάθεια και τον αγώνα των συγγενών και της Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί η τύχη και του τελευταίου Αγνοούμενου. Των Ηρώων μας που με απαράμιλλο θάρρος και ανδρεία υπερασπίστηκαν την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το «μαύρο» καλοκαίρι του 1974, μετά την βάρβαρη, άνανδρη και ύπουλη τουρκική εισβολή.  

Επιπρόσθετα, οι προτροπές της κυρίας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας χθες στο εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, όπου και ξεναγήθηκε, να επιταχυνθεί το έργο της ΔΕΑ, ώστε οι συγγενείς των Αγνοουμένων να λάβουν σαφέστερη εικόνα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων αποτελούν ακόμη μια θετική εξέλιξη προκειμένου να μπει ένα τέλος στο δράμα των συγγενών με αποδείξεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις.  

Δυστυχώς, πέρασαν 46 χρόνια και επιβάλλεται να βρεθούν άμεσα λύσεις και να νικηθεί κάθε εμπόδιο και κυρίως η τουρκική απάνθρωπη τακτική απόκρυψης στοιχείων για το μείζον ανθρωπιστικό θέμα.  

Η Πανελλήνια Επιτροπή δηλώνει διαχρονικά δυναμικό «παρών» και θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι να διερευνηθεί η τύχη και του τελευταίου ενός Αγνοούμενου.   

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*