Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

H Πανελλήνια Επιτροπή στον 36ο Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων στην Κύπρο

Με σύνθημα «ΒΑΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ- ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ» το Ίδρυμα Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων και η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων διοργανώνουν από τις 7-13 Ιουνίου 2021 τον 36ο Μαραθώνιο Αγάπης.

Πιστή στο ιερό καθήκον της και παρούσα στον 36ο Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων στην Κύπρο θα είναι και η Πανελλήνια Επιτροπή δια της Προέδρου της, κας Μαρίας Καλμπουρτζή.

Τη διοργάνωση του 36ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων χαιρέτισαν με δηλώσεις τους εκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στελέχη του Αμερικανικού Κογκρέσου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, στα πλαίσια του 36ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

  • την Τετάρτη 9 Ιουνίου στις 9 το πρωί τρισάγιο και δέηση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας
  • την Παρασκευή 11 Ιουνίου αποστολή υπομνημάτων σε ξένες πρεσβείες και διεθνείς οργανισμούς
  • την Κυριακή 13 Ιουνίου ανάγνωση Αρχιεπισκοπικής εγκυκλίου σε όλους τους Ναούς της Κύπρου και τέλεση μνημόσυνου και δέησης στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Έχουν περάσει ήδη 47 χρόνια και δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους την τραγωδία που συνεχίζουν να ζουν οι εκατοντάδες οικογένειες των συγγενών των Αγνοουμένων.

Ευχή όλων είναι να τερματιστεί ο πόνος και το σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί από τις Αρχές της Κύπρου για το θέμα των Αγνοουμένων να επιταχυνθεί και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, να αναλάβουν έντονη διπλωματική δραστηριότητα για το θέμα σε κέντρα λήψης αποφάσεων.

Σύντομο ιστορικό του Ιδρύματος

Τον Ιούλιο 1983 η Αθλητική Ομοσπονδία Κέντρων Νεότητας Λεμεσού (Α.Ο.Κ.Ν.Ε.Λ), σε συνεργασία με την Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων, διοργάνωσαν τον Α΄ Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων, που έκτοτε έγινε ετήσιος θεσμός. Εφέτος διοργανώνεται ο τριακοστός έκτος κατά σειρά Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Ιδρύματος, Πρόεδρος είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Ταμίας ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας. Μόνιμα Μέλη του Ιδρύματος είναι το τριμελές Προεδρείο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων, ο Διευθυντής του Τμήματος Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ), τα οποία και ορίζουν τα αριστίνδην μέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*