Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

20 Ιουλίου 1974: Όταν η Κύπρος μάτωσε… 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Η μέρα που ο χρόνος για την Κύπρο σταματά.

Η μέρα που αλλάζει τον ρου της ιστορίας για «το ριγμένο στο πέλαγος χρυσοπράσινο φύλλο».

47 χρόνια μετά, ο εφιάλτης του πικρού εκείνου καλοκαιριού παραμένει ζωντανός, τα βήματα της μπότας του Τούρκου κατακτητή ηχούν και πάλι…

Ώρα 05:30 το πρωί. Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν σε ολόκληρο το νησί. Ήταν μόλις πέντε ημέρες μετά το προδοτικό και καθοδηγούμενο πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών που έγινε στην Μεγαλόνησο και που άναψε το πράσινο φως στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να εισβάλουν στην ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία για να φέρουν… την ειρήνη, όπως είπαν!

Βρήκαν δηλαδή την αφορμή που έψαχναν για χρόνια, προκειμένου να δώσουν σάρκα και οστά στα σχέδια και τις επιδιώξεις τους. Γυναίκες βιάστηκαν, χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, χιλιάδες έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, χιλιάδες ξεριζώθηκαν από τα σπίτια και τις περιουσίες τους και εκατοντάδες αγνοούνται…

Ακόμα και τώρα…

47 χρόνια μετά…

Από το 1974 μέχρι σήμερα το θέμα των Αγνοουμένων παραμένει ανοιχτό και “συντηρείται”, χωρίς λόγο και αιτία!

Τότε οι πατέρες μας, τα αδέρφια μας, τα ανίψια μας κατόπιν εντολής, έφυγαν από την Ελλάδα για να υπηρετήσουν την Πατρίδα, όλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία και συμμετείχαν σε άνισο πόλεμο, συνεισφέροντας με ηρωϊσμό και αυταπάρνηση στον αγώνα κατά του κατακτητή. Δυστυχώς όμως δεν επέστρεψαν όλοι στην Ελλάδα.

Κάποιοι χάθηκαν.

Αγνοούνται.

Τα ίχνη τους εξαφανίστηκαν, χάνονται μετά την μοιραία μέρα της εισβολής του Αττίλα.

Από τότε σιωπή…

Τόσο από τους αγαπημένους μας συγγενείς όσο και από όλους τους πολιτικούς, πολιτειακούς και διεθνείς φορείς.

Εμείς όμως είμαστε εδώ!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μέχρι να σπάσει η σιωπή και να ακουστεί ηχηρά η αλήθεια για την τύχη τους. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως τον έδωσαν και οι άνθρωποι μας κάτω στην Κύπρο. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλο τον κόσμο δίπλα μας. Να δώσει δυναμικό «παρών».

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας ξεκίνησε αυτόν τον μεγάλο ανθρωπιστικό αγώνα από το 1975 και θα τον τελειώσει με οποιοδήποτε τίμημα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*