Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αργύριου Σίννη

Η έντονη συγκίνηση, αλλά και η υπερηφάνεια, ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν την Κυριακή 29 Αυγούστου, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του έφεδρου Ανθυπασπιστή Αργύριου Σίννη, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το καλοκαίρι του 1974 έπειτα από την τουρκική εισβολή στη Νήσο.

Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα ενώ αποδόθηκαν τιμές από στρατιωτικό άγημα, όπως αρμόζει σε έναν ήρωα πολέμου. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Δημήτρη Δήμου και ανεγέρθηκε στην κεντρική πλατεία του Καπαρελλίου Θηβών, που ήταν και ιδιαίτερη πατρίδα του Αργύρη Σίννη, με έξοδα του Δήμου Θηβαίων. 

Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά τον χαιρετισμό του Δημήτρη Σίννη προς τον αδικοχαμένο αδελφό του.

Παρούσα και η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας δια του Αντιπροέδρου κ. Γρηγόρη Ραχωβίτσα, της Γεν. Γραμματέα κα. Χαράς Τοπαλίδη – Κρητικού και του Μέλους του ΔΣ κ. Παύλου Ζώη.

Ο κ. Γρηγόρης Ραχωβίτσας, απηύθυνε χαιρετισμό και κατέθεσε στεφάνι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, αιρετοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπολεμιστές και συγγενείς του ήρωα.