Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αργύριου Σίννη

Η έντονη συγκίνηση, αλλά και η υπερηφάνεια, ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν την Κυριακή 29 Αυγούστου, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του έφεδρου Ανθυπασπιστή Αργύριου Σίννη, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το καλοκαίρι του 1974 έπειτα από την τουρκική εισβολή στη Νήσο.

Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα ενώ αποδόθηκαν τιμές από στρατιωτικό άγημα, όπως αρμόζει σε έναν ήρωα πολέμου. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Δημήτρη Δήμου και ανεγέρθηκε στην κεντρική πλατεία του Καπαρελλίου Θηβών, που ήταν και ιδιαίτερη πατρίδα του Αργύρη Σίννη, με έξοδα του Δήμου Θηβαίων. 

Η συγκίνηση κορυφώθηκε κατά τον χαιρετισμό του Δημήτρη Σίννη προς τον αδικοχαμένο αδελφό του.

Παρούσα και η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας δια του Αντιπροέδρου κ. Γρηγόρη Ραχωβίτσα, της Γεν. Γραμματέα κα. Χαράς Τοπαλίδη – Κρητικού και του Μέλους του ΔΣ κ. Παύλου Ζώη.

Ο κ. Γρηγόρης Ραχωβίτσας, απηύθυνε χαιρετισμό και κατέθεσε στεφάνι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, αιρετοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπολεμιστές και συγγενείς του ήρωα. 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*