Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Σαράντα εφτά χρόνια μετά από εκείνες τις “μαύρες” μέρες της τουρκικής εισβολής του Ιούλη του 1974.

Σαράντα εφτά χρόνια μετά κι όμως ακόμα υπάρχουν οικογένειες που αναζητούν τους δικούς τους.

Σαράντα εφτά χρόνια και ένα ΓΙΑΤΙ; ένα ΠΩΣ; βασανίζουν τις ζωές των συγγενών.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας όρισε την 29η Οκτωβρίου ως Ημέρα Αγνοουμένων. Η ημερομηνία αυτή του 1974, χρονιά της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ήταν η επομένη της ημέρας κατά την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό.

Παρά τις επίμονες και αγωνιώδεις προσπάθειες μας, η τύχη πολλών εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι άγνωστη. Σαράντα εφτά χρόνια, οι συγγενείς των Αγνοουμένων βιώνουν την απουσία των αγαπημένων τους, απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τελειώσει η αναμονή του αυτονόητου δικαιώματος τους στην αλήθεια.

Η ανάγκη για συλλογή περαιτέρω πληροφοριών ώστε να καταστεί δυνατή η διακρίβωση της τύχης όλων των Αγνοουμένων, όπως και η άσκηση πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση ώστε η Τουρκία να αναγκαστεί να συμβάλει στη διακρίβωση της τύχης τους, είναι επιτακτική και συνεχής.

Με την ενεργή συμμετοχή και τις δυναμικές παρεμβάσεις του συνόλου του Ελληνικού κράτους, με την διαρκή πληροφόρηση και συντονισμό των εμπλεκομένων προσώπων και φορέων στο χρονίζον ανθρωπιστικό πρόβλημα των Αγνοουμένων, ελπίζουμε στο σύντομο μέλλον να γίνουν πραγματικότητα οι προσδοκίες μας για την τεκμηριωμένη διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων συγγενών μας και να τερματίσει η αγωνία και η απόγνωση των οικογενειών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*