Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

37ος Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων στην Κύπρο

Με συγκίνηση χαιρετίζουμε τον 37ο Μαραθώνιο Αγάπης Αγνοουμένων, με σύνθημα «ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ….ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΑ», που πραγματοποιείται την Δευτέρα 9 Μαΐου, με την διακήρυξη της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Μαΐου, με δέηση για την ανεύρεση Αγνοουμένων και Μνημόσυνο Πεσόντων στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στην Λευκωσία.

Στην διάρκεια του Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων θα πραγματοποιηθεί δέηση για την ανεύρεση των Αγνοουμένων και τρισάγιο για τους Πεσόντες στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και θα σταλούν υπομνήματα σε διεθνείς οργανισμούς και πρεσβείες.

Σε μια ακόμη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, καλούμε τους πολίτες, τα κράτη, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους συγγενείς των Αγνοουμένων, από Ελλάδα και Κύπρο και να δοθεί στην ΔΕΑ κάθε ικανή πληροφορία και βοήθεια, ώστε το αυτονόητο να γίνει πράξη και να δοθεί ένα τέλος στην πολύχρονη αναζήτηση και στον πόνο των οικογενειών των Αγνοουμένων.

Καλούμε επίσης την Τουρκία σε ουσιαστική συνεργασία με την ΔΕΑ, με την παροχή κάθε πληροφορίας και πρόσβασης, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής και να φέρει τα αναμενόμενα σε όλους αποτελέσματα.

Η ανοχή στον εμπαιγμό και την αδιαλλαξία, συντηρεί και διαιωνίζει το ανθρωπιστικό πρόβλημα των Αγνοουμένων για σχεδόν μισό αιώνα και αποτελεί ηχηρή πολιτισμική και ανθρωπιστική παραβίαση και πρόκληση, σε κάθε επίπεδο.

Η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων συγχαίρει τους διοργανωτές και δηλώνει αγωνιστικό παρόν στις κοινές μας προσπάθειες ανεύρεσης και του τελευταίου Αγνοούμενου.

Το Δ.Σ. της Επιτροπής

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*