Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδη

Με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη συναντήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης κατά τη σύντομη παρουσία του στην Αθήνα, όπου πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με την πολιτική ηγεσία του τόπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για την πορεία των εξελίξεων αναφορικά με τη διερεύνηση της τύχης των Ελλαδιτών Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας, τις ενέργειες της Επιτροπής και τα επόμενα βήματα διεθνοποίησης του μεγάλου ανθρωπιστικού ζητήματος, σε συνεργασία πάντα με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αγνοουμένων που συνεχίζουν από κοινού τον αγώνα για την διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου Αγνοούμενου, Ελλαδίτη και Κύπριου. 

Το ζήτημα των Αγνοουμένων αποτελεί την τραγικότερη πτυχή του Κυπριακού προβλήματος και πρέπει να τίθεται υπεράνω των όποιων πολιτικών σκοπιμοτήτων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη. 

Ενός ανθρώπου που γνωρίζει καλά το μεγάλο ανθρωπιστικό ζήτημα και ο οποίος κατά την θητεία του ως Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν στο πλευρό των συγγενών, ένωσε τη «φωνή» του στις προσπάθειές μας για εντατικοποίηση των προσπαθειών διερεύνησης της τύχης των υπερασπιστών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του ζητήματος και κινητοποίησε φορείς και οργανισμούς προκειμένου να αναδειχθεί και να βοηθηθεί το έργο που επιτελείται στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ). 

To ΔΣ της Πανελλήνιας Επιτροπής προσβλέπει στην συνέχιση της επιτυχημένης και αγαστής συνεργασίας με τον κ. Χριστοδουλίδη προκειμένου να γιγαντώσουμε ακόμα περισσότερο τη φωνή μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως άλλωστε κάνουμε τα τελευταία χρόνια με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο και φυσικά τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου. 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*