Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

38ος Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων 

Αρχίζουν σήμερα 8 Μαΐου 2023 και κορυφώνονται στις 14 Μαΐου οι εκδηλώσεις του 38ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων στην Κύπρο.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να μείνει άσβεστη η φλόγα της αναζήτησης στοιχείων για την τύχη και του τελευταίου Αγνοούμενου.

Παρούσα η Πανελλήνια Επιτροπή και σε αυτό το «προσκλητήριο» μνήμης.

Την ίδια στιγμή, μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης στους συγγενείς Αγνοουμένων για το δράμα που βιώνουν εδώ και 49 χρόνια και τον αγώνα που διεξάγουν για τη διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων τους προσώπων, έστειλε σήμερα (8/5) o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την ευκαιρία του 38ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες για τη διακρίβωση της τύχης ενός εκάστου των αγνοουμένων και θα εξακολουθήσει να συνδράμει με όλα τα μέσα στη διάθεση της στις προσπάθειες του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Πρέοδρος.

«Την ίδια ώρα καλούμε τη διεθνή κοινότητα, καθώς και την Τουρκία, να θέσουν στη διάθεση της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους πληροφορίες που κατέχουν, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας και να δοθεί τέλος στο δράμα των συγγενών», είπε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*