Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Το ζήτημα των Αγνοούμενων στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Λευκωσία το Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς.  

Στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο και  διήρκησε από 22 έως 25 Αυγούστου, παρούσα και πάλι  η Πανελλήνια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων,  εκπροσωπούμενη από την πρόεδρο, κα Μαρία Καλμπουρτζή.  

Στην ιδιαίτερη ενότητα  του συνεδρίου, την 24η Αυγούστου, για τους Αγνοούμενους της Κύπρου, παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο τα υπάρχοντα δεδομένα, τα προβλήματα, οι προτάσεις της Επιτροπής και ενημερώθηκαν οι σύνεδροι για τον σημαντικό ρόλο που μπορούν  να διαδραματίσουν, σε κάθε σημείο του πλανήτη, οι απόδημοι του Ελληνισμού στο πολύχρονο ανθρωπιστικό θέμα, επηρεάζοντας άτομα και φορείς σε κέντρα λήψης αποφάσεων, ώστε να πιεσθεί η Τουρκία να ανταποκριθεί συνειδητά και ουσιαστικά στις προφανείς υποχρεώσεις της.  

Παράλληλα ήρθε σε επαφή με τους  προέδρους και τα μέλη των  οργανώσεων Η.Π.Α., Η.Β., Ν.ΑΦΡΙΚΗΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ και ΓΑΛΛΙΑΣ, ώστε να βρεθούν  τρόποι ενημέρωσης και ενεργοποίησης των χωρών που διαμένουν, δίνοντας έμφαση στα 50 χρόνια από την δημιουργία του θέματος των Αγνοουμένων συνέπεια  της Τούρκικης εισβολής, τον Ιούλιο του 2024. 

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Αποδήμων, κύριος Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος σε συζήτηση  με την πρόεδρο για τα  προβλήματα των Ελλαδιτών Αγνοουμένων, δεσμεύτηκε για άμεση συνάντηση με το Δ.Σ. της Επιτροπής στην Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*