Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Επιτροπής

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σε πολλές ενημερωτικές-ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της Ελλάδας και της Κύπρου την είδηση περί ταυτοποίησης Ελλαδίτη Αγνοούμενου, συνέπεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 για τον οποίο δεν εντοπίστηκε κανένας εν ζωή συγγενής του από τις Αρχές.

Είδηση, η οποία όπως αναφέρουν σχετικά οι ενημερωτικές-ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του Γραφείου της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων.

Η παραπάνω εξέλιξη, όπως είναι λογικό, δημιούργησε αναστάτωση στους κόλπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοούμενων και στους εκατοντάδες συγγενείς ανά την επικράτεια.

Παράλληλα το ΔΣ της Πανελλήνιας Επιτροπής εκφράζει την οργή για το πώς τέτοιες «ευαίσθητες» πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τέτοιου είδους πληροφορίες και «ειδήσεις» στερούνται σοβαρότητας και αλήθειας και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Απ’ την άλλη, η υπέρμετρη «ευαισθησία» στο ζήτημα των Αγνοουμένων που επιδεικνύουν κάποιοι προκειμένου να αναδειχθούν ή να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς μόνο πρόβλημα δημιουργεί στις προσπάθειες που δίνουμε για την αλήθεια και την αναζήτηση των αγαπημένων μας προσώπων.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επιληφτούν του ζητήματος και να ερευνήσουν σε βάθος τυχόν αστοχίες και παραλείψεις που οδηγούν σε λανθασμένα μονοπάτια και αποπροσανατολίζουν.

Καλούμε επίσης τους εκπροσώπους του Τύπου να αξιολογούν καταλλήλως και να φιλτράρουν κάθε πηγή αλλά και όλες τις πληροφορίες που αντλούν πριν δημοσιεύσουν τέτοια ευαίσθητα στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το 50 χρόνια από την βάρβαρη τουρκική εισβολή δεν προσφέρονται για ευχολόγια και ανούσιες… αυτοπροβολές.

50 χρόνια πια οι συγγενείς βιώνουμε το δικό μας δράμα.

Ας μην «σκοτώνεται» η αλήθεια σε τέτοιο μείζον ευαίσθητο και ανθρωπιστικό ζήτημα.

Φτάνει πια!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*