Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

«Η σφαίρα υπάρχει μέσα μου» σε πρώτη πανελλαδική προβολή

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας παρουσιάζει στο κοινό της Ελλάδας μια δυνατή, ανθρώπινη ιστορία που έγινε ταινία με στόχο να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο ένα μείζον ανθρωπιστικό θέμα που πονά πολύ και εξακολουθεί να πληγώνει κάθε Έλληνα και κάθε Κύπριο.

Το θέμα των Αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο.

Τίτλος της ταινίας: «Η σφαίρα υπάρχει μέσα μου».

Πρόκειται για ταινία μικρού μήκους η οποία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Σωτήρη Χατζηπαναγή, μέχρι πρότινος Αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής στην Μεγαλόνησο.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 19:30, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α).

Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε από την Creative Director της TELIA & PAVLA BBDO, Αναστασία Τσάμη Κοκκινόλαμπου, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο γνωστός Κύπριος Σκηνοθέτης Πέτρος Χαραλάμπους.

Συμπαραγωγός και υπεύθυνη για το μοντάζ της ταινίας είναι η εταιρεία ΜΟΙ Worldwide του Μάριου Νικολέτη, Κύπριου Ομογενή από τη Νότιο Αφρική. Τη μουσική της ταινίας έγραψε η διεθνούς φήμης Ελληνίδα μουσικός Μonika.

Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιώργος Ραχαμτούλιν και πρωταγωνιστές πολλοί Κύπριοι ηθοποιοί που αγκάλιασαν με τρυφερότητα και αγάπη αυτή την ανθρώπινη ιστορία: Ανδρέας Τσέλεπος, Σταύρος Λούρας, Γιάννα Λευκάτη, Μαρούσα Αβρααμίδου, Νίκη Δραγούμη, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Ανδρέας Βασιλείου, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Έλενα Δημητρίου, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Ελευθερία Ανδρέου, Γιώργος Σοφοκλέους, Γιάγκος Γεωργίου και οι μικροί Κωνσταντίνος Τυπογράφος, Ανδρέας Νεκτάριος Βότσης, Γιώργος Ανδρέου, Γιώργος Σοφρωνίου.

Η θεατρική απόδοση του έργου αυτού πήρε τιμητική διάκριση στην Αθήνα, στον Πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.

Την ώρα που κάποιοι επιλέγουν να αγνοούν το θέμα των Αγνοουμένων, κάποιοι άλλοι προσπάθησαν και κατάφεραν να αγγίξουν το ευαίσθητο αυτό ανθρωπιστικό θέμα. Οι συντελεστές της ταινίας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα έργο που θα μείνει και θα αφορά όχι μόνο τον τόπο μας αλλά και κάθε άνθρωπο που έρχεται σε επαφή με τις συνέπειες του πολέμου.

Ενός πολέμου που βύθισε στη δυστυχία εκατοντάδες συγγενείς Αγνοουμένων σε Ελλάδα και Κύπρο. Ούτε για δέκα, ούτε για είκοσι, ούτε για τριάντα χρόνια… Αλλά για 46 ολόκληρα χρόνια!

Η Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας ευχαριστεί θερμά την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Σπίτι της Κύπρου που συμβάλλουν καθοριστικά στην πρώτη πανελλαδική προβολή της ταινίας καθώς επίσης τον Πάμπο Χατζηπαναγή και όλους τους συνεργάτες του αλλά και τους συντελεστές της ταινίας που προσπάθησαν, όχι μόνο να ευαισθητοποιήσουν με μοναδικό τρόπο το κοινό αλλά και να προβάλλουν το θέμα των Αγνοουμένων και κυρίως την απουσίας τους.

Την απουσία, όπου για 46 ολόκληρα χρόνια «σκοτώνει» βουβά τους εκατοντάδες συγγενείς…

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*