Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

1974-2020: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – Το δέντρο των Αγνοουμένων, υπενθύμιση της απουσίας τους

Σαράντα έξι Χριστούγεννα συμπληρώνονται φέτος χωρίς μια απάντηση για την τύχη των αγαπημένων μας προσώπων. 

Σαράντα έξι Χριστούγεννα οι συγγενείς των Αγνοουμένων περιμένουμε με αγωνία, προσμονή αλλά και οργή για ένα νέο. 

Σαράντα έξι Χριστούγεννα το εορταστικό κλίμα δεν μας αγγίζει… Η δική μας καρδιά παραμένει «παγωμένη». 

Σαράντα έξι Χριστούγενναη ελπίδα μας δεν σβήνει, όπως επίσης δεν χάνεται ο πόθος για να μάθουμε τι απέγιναν οι δικοί μας άνθρωποι. 

Σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, για το στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου για τους Αγνοουμένους μας, στο προαύλιο του παλαιού Δημοτικού Μεγάρου Λευκωσίας

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων και από την ομάδα Εθελοντών Πεζοπόρων Ραδιομαραθωνίου. 

Παρόντες και ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου και ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης

Χαιρετίζουμε με την σειρά μας την κίνηση αυτή, που έχει καθιερωθεί για αυτές τις μέρες και ως Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά το πάγιο μας αίτημα, να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκταφών και ταυτοποίησης των λειψάνων, ώστε να τερματιστεί το δράμα των οικογενειών. 

Δεν ξεχνάμε τους Αγνοούμενούς μας και δεν ξεχνάμε το χρέος και την οφειλή που αισθανόμαστε να αγωνιστούμε μέχρι να διακριβωθεί και η τύχη του τελευταίου Αγνοουμένου

10η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Για 70 χρόνια, η Οικουμενική Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι το ορόσημο που μεταλαμπαδεύει το φως της αξιοπρέπειας, της ισότητας και της ευημερίας. 

Τα δικαιώματα του ανθρώπου συνιστούν τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο η ανθρωπότητα επιχειρεί να οικοδομήσει ένα ειρηνικό και ευοίωνο μέλλον για όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης. Λειτουργεί με  διεθνείς νόρμες και σταθερές που διασφαλίζουν την προστασία όλων των ανθρώπων, όπου κι αν βρίσκονται, από κάθε μορφής πολιτική, νομική, κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική εκμετάλλευση ή κακομεταχείριση και επίσης από κάθε μορφής διάκριση. 

Τα δικαιώματα αυτά αφορούν και ανήκουν στον καθένα μας, έχουν δε επίπτωση στην καθημερινότητά μας. Θέτουν τις προϋποθέσεις κάτω τις οποίες ο καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει να είναι σε θέση να ζει με αξιοπρέπεια, χωρίς εξευτελιστική και διακριτική μεταχείριση. 

Δυστυχώς, τα ανθρώπινα δικαιώματα «πολιορκούνται» σε όλο τον κόσμο, με κατάφορες παραβιάσεις. 

Τώρα περισσότερο από ποτέ, το καθήκον όλων των κρατών, κοινωνικών συνόλων, ατόμων είναι σαφές. 

Να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα – για όλους, παντού. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*