Πανελλήνια Επιτροπή Γονέων & Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Ν. Χαρδαλιά για θέματα Αγνοουμένων

Ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων αρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών Ελλάδας και Κύπρου για θέματα Αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή του 1974, πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φώτης Φωτίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κύπρου Α2 του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Πληρεξούσιος Υπουργός Α΄ κ. Δέσποινα Λουρμπάκου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κυπριακού & Τουρκίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου κ. Σπύρος Αττάς, η Λειτουργός της Διεύθυνσης Κυπριακού & Τουρκίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ελένη Τζιωρτζή και ανώτερα στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου. 

Επίσης, παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους, Επιτελείς των αρμόδιων Διευθύνσεων των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και οι εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας και της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων, Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων. 

Οι συμμετέχοντες, σε μία παραγωγική συζήτηση, επιβεβαίωσαν τη διαχρονικά εκπεφρασμένη βούληση των δυο αδελφών χωρών, καταθέτοντας νέες προτάσεις προσέγγισης, αξιοποίησης στοιχείων και προσπέλασης εμποδίων, θέτοντας από κοινού χρονοδιαγράμματα, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν ιστορικό και ηθικό χρέος έναντι των ηρώων και των οικογενειών τους να επιλύσουν οριστικά αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο θέμα. 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.
*
*